top of page

על טיפול פסיכולוגי

מתי פונים לטיפול פסיכולוגי?

בדרך-כלל פונים לטיפול פסיכולוגי בעת מצוקה רגשית או משבר רגשי משמעותיים. מנסיוני, לרוב חווים הקלה ראשונית לאחר מספר מפגשים: זאת בשל האפשרות לקבל הקשבה, אמירות משמעותיות ורלוונטיות, וגם התקווה שמעוררת הפנייה לתהליך.

מה ההבדל בין טיפול פסיכולוגי לייעוץ קצר-טווח?

ייעוץ יכול לסייע בפתרון יעיל לבעייה נקודתית, בעוד טיפול פסיכולוגי תורם במקביל גם לשינוי ארוך-טווח. ההיכרות המעמיקה מאפשרת לשלב בתוכו בין הרמה השכלתנית לרגשית. כך, ״תובנות״ לא חולפות ״מעל הראש״, אלא ״נוגעות״, מוטמעות, ומחוללות בהדרגה שינוי מעמיק.

 

איזה שינוי עמוק עשוי לקרות בטיפול פסיכולוגי?

תפקוד רגשי בשל ובריא מכיל פונקציות נפשיות חשובות כמו היכולת לפתח התקשרות בטוחה, לשאת רגשות ומחשבות ולווסת אותם, לגבש הערכה עצמית מבוססת ומציאותית ועוד. מחקרים מראים שיכולות אלו מתפתחות ומשתנות בגילאי בגרות בשתי נסיבות בלבד - בתוך קשר אינטימי שאורך שנתיים לפחות, או במהלך טיפול נפשי מעמיק ומתמשך.

 

ניתן לעשות שינוי עמוק בתהליך ייעוץ קצר?

בחיים שמחוץ לטיפול, אנשים מזהים בדיעבד שעברו שינוי מהותי במהלך פרקי-חיים משמעותיים, כמו למשל בצבא, באוניברסיטה או בהורות. חוויה קצרה יכולה להותיר רושם, אך שינוי ממשי מתגבש בהשפעת שורת רשמים, חוויות והבנות. כל אלו נרתמים בתוך הטיפול לטובת התפתחות רגשית משמעותית. 

טיפול פסיכולוגי מול טיפול בשיטה בודדת

פסיכולוג קליני נחשף בלימודיו ובהכשרתו לידע פסיכולוגי מקיף, ולמגוון שיטות-טיפול שנובעות מהתיאוריות השונות. למשל, יש תיאוריות שמתמקדות ביחסים, אחרות נוגעות בקונפליקטים בין רגשות וצרכים פנימיים, בעוד שאחרות מתרכזות בהתנהגות ודפוסי-חשיבה. פסיכולוג מנוסה ומיומן מתאים את המושגים, האבחנות והשיטות לצרכי המטופל בכל שלב משלבי הטיפול. 

המשאלה להשיג תוצר משמעותי בהשקעה חלקית

כשמדובר בטיפול, רבים מחזיקים בפנטזיה להשיג שינוי רגשי גדול ועמיד באמצעות טיפול קצר ופשוט. כדי להשיג מטרות התנהגותיות ״פשוטות״ שנמצאות בהישג-יד לכאורה, צריך לחצות הרים ועמקים נפשיים תלולים. מניסיוני האישי והמקצועי למדתי ששינוי ממצב של תקיעות ומצוקה, קורה רק באמצעות התפתחות בתהליך מעמיק ומשמעותי. כך מעידים גם ממצאים של מחקרים ארוכי-טווח.

 

באילו שיטות טיפול אני משתמשת

בעבודתי אני משלבת שיטות דינאמיות ושיטות קוגניטיביות-התנהגותיות, לפי צרכיו ואישיותו של המטופל. השילוב בין הכשרתי כפסיכולוגית קלינית לבין הכשרתי כפסיכולוגית חינוכית מאפשר לי לחבר בין העולם הנפשי - סובייקטיבי, לבין השגתן של מטרות פרקטיות. 

ניסיון קליני

מעבר לעבודתי בקליניקה, לאורך השנים עבדתי במסגרות טיפוליות ציבוריות שונות: במסגרות בריאות הנפש של מבוגרים, עם ניצולי שואה, עם מבוגרים שמתמודדים עם סוגיות כגון דיכאון, חרדה, טראומה, זוגיות, הורות או קריירה ועוד. עבדתי עם ילדים ונוער במערכת החינוך שמתמודדים עם הפרעות קשב, לקויות למידה, בעיות רגשיות, נכויות וקשיים נוספים. התנסיתי גם בעבודה בארגונים ובתחום המיון והייעוץ התעסוקתי.

 

באלו אנשים אני מטפלת

התנסותי העשירה לימדה אותי שנפש האדם חשובה יותר מתווי אפיון חיצוניים כמו גילו, התווית האבחונית שלו או הסיבה שבגללה הוא פונה לטיפול. השאיפה להתפתח ולצמוח מתוך היכולת לשאת סבל נפשי, במקום לבזבז אנרגיה במאמץ הכושל להכחיש ולהסתיר אותו, משותפת לטיפול באנשים שלכאורה אינם חולקים מכנה משותף חיצוני.

 

אזור גיאוגרפי

בקליניקה שנמצאת במקום מרכזי ושקט בתל אביב, אני עובדת בעיקר עם מטופלים מאיזור תל אביב, רמת גן, גבעתיים, הוד השרון, כפר סבא, רעננה, הרצליה והאיזור. 

bottom of page